עדשות תוך עיניות לניתוח קטרקט
קיימים מספר סוגים של עדשות תוך – עיניות המושתלות בניתוח קטרקט: עדשות עם מרחק מוקד אחד, עדשות מולטיפוקליות, עדשות אספריות, עדשות טוריות (לתיקון אסטיגמטיזם), עדשות צהובות, עדשות אקומודטיביות.
עדשה עם מרחק מוקד אחד – זו העדשה הנפוצה ביותר. עדשה זו נועדה לתקן קוצר ראייה או רוחק ראיה. לרוב תושתל עדשה שתתקן ראייה לרחוק. סביר להניח שיישאר מספר קטן של משקפיים לרחוק מאחר ולעולם לא ניתן להבטיח ראיה מושלמת לרחוק ללא משקפיים. כמו כן המנותח יזדקק למשקפי קריאה על מנת לתקן את הראייה לקרוב.
עדשה רב מוקדית (מולטיפוקלית) – למרות שם העדשה זו לא עדשה מולטיפוקלית אמיתית כמו עדשות המשקפיים המאפשרות לראות היטב לכל מרחק אלא זו עדשה המאפשרת לראות דיי טוב למספר טווחי ראייה: קרוב, ביניים ורחוק. בעדשות אלה יש ויתור מסוים על איכות הראיה בתמורה לירידה בצורך להרכיב משקפיים. עדשות אלה דורשות הסתגלות ואינן מתאימות לאנשים הדורשים תוצאה מושלמת.
עדשות אספריות – עדשות המתקנות עיוותים בשבירת האור העובר דרך הקרנית. קיימים מספר סוגים של עדשה כזו המיוצרים ע"י יצרנים שונים כאשר כל יצרן טוען לעליונות טכנולוגית. בשלב זה אין הוכחה ברורה ליעילותן.
עדשות טוריות – עדשות לתיקון אסטיגמטיזם קרניתי, מצב בו הקרנית אליפטית וגורמת להפרעה בראיה. בעדשות אלה מוטבע צילינדר (בדומה למשקפיים) המתקן עיוות זה ומפחית את התלות במשקפיים לרחוק לאחר הניתוח.
עדשות צהובות – עדשות המסננות אור כחול אשר תיאורטית עלול לפגוע ברשתית. אין הוכחה ברורה ליעילות עדשה זו במניעת נזק לרשתית.
עדשות אקומודטיביות – עדשה עם כוח אופטי משתנה המאפשרת לקבל תמונה חדה לכל מרחק. עדשות אלה עדיין בחיתוליהן ואינן מספקות את אשר היצרנים מבטיחים.
תגובות
איזה אחוז של דגמים של עדשות תוך עינית מושתלים הארופאי או האמריקאי או של חניתה ומה זו עדשת קריסטל שעלותה 7000 שח
באירופנ משתילים בעיקר ארופאיות וכך גם בארץ
עשיתי לפנינשנים קטרקט והחלפת עדשה למרחוק בימין.ולפני 3 חודשים עשיתי ניתוח עין שמאל עם עדשה למקרוב.אומנם נפלא שאני רואה מקרוב ללא מישקפיים ברור ממש.אך למרחק רגיל כל הזמן יש לי בעין שמאל ערפל ממש לראיה כל היום..
.ממש מציק לי .מה ניתן לעשות??
על מנת להנות מעין אחת לרחוק ועין שניה לקרוב יש לוודא טרם ניתוח של העין השניה שחדות הראיה בעין הראשונה לרחוק היא טובה מאוד ללא משקפיים.
יש לי בעין ימין עדשה של 4- ובעין השניה 3- נותחתי בעין ימין…והשאיפה היתה לאפס את הראיה…כעת מקרוב אינני רואה,אצטרך משקפי קריאה(אני רק שבועיים אחרי הניתוח) מתלבטת לגבי עין שמאל,האם לבקש עדשה שתהיה + כלומר לא אזדקק לנשקפיים בכלל.
מבקשת את עצתך ד"ר.
בתודה מראש.ובברכה.חוה
חוה
למעשה את מבקשת לברר לגבי עין אחת לרחוק ועין שניה לקרוב. זה מעולה בתנאי שאת מהבינה את המגבלות . ראשית העין הראשונה של הרחוק חייבת להיות ממש טובה לרחוק כלומר שאת לא זקוקה למשקפיים לנהיגה ולצפיה בטלוויזיה. את העין השניה מכוונים לקרוב (כלומר קוצר ראיה של כ 1.5- דיופטר) . שימי לב שהעין של הקרוב היא למרחק מחשב. לא לקרוב מידיי כלומר לא תוכלי לעשות מה שהיית רגילה לעשות טרם הניתוח קטרקט כאשר הרמת את המשקפיים וראית לממש קרוב. כדאי לשוחח עוד בנושא עם הרופא שלך או לבקש מהאופטומטריסט להדגים לך את זה עם עדשות מגע
שלום פרופי צדוק
אחרי ניתוך קבלתי עדשות bunnyLens af פלוס 24.50 d
אם אתא יכול לתת הסבר מה זה.
תודה מראש
העדשה שהושתלה לך בעין היא עדשה של חברת חניתה, זו עדשה מקבוצת העדשות האירופיות בעוצמה של 24.5 דיופטר . בסהכ זה מידע טכני לגבי נתוני העדשה המותאמים לעין שלך
פרופ . צדוק שלום
אני נותחתי היום ולאחר הניתוח ה"ערפל" שיש לי יותר כבד מי מה שהיה ליפני הניתוח . האם זה מצב נורמלי?
הסינוור יכול להיות עקב האישון הרחב או אור המיקרוסקופ המסנוור מאוד או עקב בצקת בקרנית . כל הנ"ל חולפים
פרופ' צדוק שלום
מה מומלץ, האם לבצע ניתוח קאטראקט בשני העיניים באפן זהה (לרחוק או לקרוב) או עדיף עין אחת לקרוב ועין שניה לרחוק. כאשר המספר לפני הניתוח בעין אחת 2.25 והשניה 2.5
אם הכוונה שכיום מספר המשקפיים הוא מינוס כלומר מיופיה קוצר ראיה אז בוודאי שכדאי עין אחת לרחוק והשניה לקרוב. אם המדובר במשקפיים פלוס כלומר רוחק ראיה אז לא בטוח שתסתגל לעין אחת לקרוב והשניה לרחוק
שלום רב פרופ' דוד יצחק
אני עומדת לעבור ניתוח קטרקט בשתי העיניים. מספר המשקפיים שלי 10-. הרופא רוצה להשתיל לי עדשות לקרוב. הוא אמר שאחרי הניתוח אצטרך להרכיב משקפיים עם עדשות 3- אני מעוניינת להיות מסוגלת לראות רחוק בלי משקפיים. האם אפשרי להשתיל לי עדשות למרחק? האם אראה טוב גם בטווח מרחקי הביניים?
האם אני מתאימה לעדשות למרחק?
תודה רבה. מרים.
מרים,
אף פעם אי אפשר להבטיח שלא תרכיבי משקפיים. ניתן לכוון אותן בעין הראשונה קרוב מאוד לאפס לרחוק ואת העין השניה לכוון ל 1.75- ואז תהני מחדות ראיה טובה בטווח רחב למדיי .
אפשרות אחרת היא להשתיל עדשות מולטיפוקל . זו עדשה שלא מבטלת משקפיים אלה מפחיתה צורך להרכיב המשקפיים. זה יבוא במעט על חשבון איכות הראיה.
על מנת לענות לך לגבי הצורך בהשתלת קרנית יש קודם להסתכל ולבדוק את הקרניות שלך. לא ניתן לענות על סמך המידע שסיפקת
שלום רב,
פרפ; צדוק דוד
הנני פונה לדעת על מצבי.
בבדיקת חדות ראיה > 6/10 קרניות מעובות עכירות מרכזית גוטטה עפפים תקינים לחמית שקטה לשכה עמוקה ושקטה אישון עגול וחופשי ירוד NS קוטיקלי זגוגית PVD דיסקה תקינה קיעור 0.2 מקולה שינוי PRE פריפפילרים דרוזן .
הראיה שלי לאחרונה לא חדה למרות שמרכיבה משקפים מולטיפוקל
מבקשת לדעת האם מצבי מצריך נתוח? ואיזה? 2 הקרניות עכורות ובשתי העינים ירוד
איזה ניתוח עדיף ראשון
האם כדאי לעבור באותו ניתוח גם השתלת קרנית וגם קטרקט?
האם בכל ניתןח קטרקט משתילים עדשה?
אני בת 72 מטופלת ללחץ דם טיפול יחיד
אני עדיין מצליחה לראות טלויזיה ולקרוא כתב כהה בבהיר מתאמצת
מה זה שיטת דמק?
קראתי שבבלינסון מבוצעים ניתוחי קרנית ללא תפרים וללא הרדמה כללית שיטה חדשה
האם מתאימה למקרה שלי?
מה אחוזי ההצלחה?
בכבוד רב,
ובתודה
מיקי
שלום רב, פרפ' דוד צדוק
הנני פונה לברר אם יש קשר בשני המקרים בנתוח. יש לי בשתי העינים קרניות עכורות, וכעת נוסף לי קטראקט. שאלתי האם אפשר לעבור נתוח לקטרקט בלבד, או שעדיף ואפשרי לטפל גם בקרניות באותו נתוח. לאחרונה קראתי שיש שיטות חדשות לנתוח קרנית ( השתלה) וכמו כן לגביי קטרקט ע"י טיפות . מה נכון ועדיף לעשות.
בתודה ובברכה
מיקי
אפשר לנתח את ההשתלת קרנית וניתוח הקטרקט ביחד או בשני ניתוחים נפרדים. יש לבדוק את הקרניות על מנת לברר עד כמה העכירות והאם ניתן להסתפק בניתוח הקטרקט ללא השתלת קרנית . אם העכירות ממש משמעותית יש לבדוק האם ניתן להסתפק בהשתלת קרנית בעובי חלקי או האם יש צורך בהשתלה בעובי מלא . אם יוחלט שיש צורך בהשתלת קרנית מלאה אז ניתן לשקול קודם השתלת קרנית ובהתאם לתוצאה האופטית אז לנתח את הקטרקט ולהשתיל עדשה בעוצמה כזלו שתקל על הרכבת משקפיים. בקיצור, יש להיבדק עי מומחה קרנית ולברר איתו את האפשרויות השונות בהתאם לעומק וכמות העכירות בקרנית
פרופ. צדוק שלום. אני לפני ניתוח קטרקט עם עדשה רגילה. ואצטרך בעתיד לנתח גם את העין השניה. אני חולת טרשת נפוצה ואחרי 3 אירועי דלקת עצב הראיה.עם נזק קטן. אני קוראת ללא משקפיים. למרחק – טלויזיה, סרט, נהיגה, ומחשב אני נעזרת במשקפיים.( אולי – 2.5 – )..הרופא המנתח נתן לי לבחור את המיקוד בעין הראשונה ואמר שבעין השניה יעשה תיקון שיעזור לראיה הכוללת. בחרתי בעדשה לראיה טובה מקרוב כי לכך אני רגילה.. אבל אני לא בטוחה בבחירתי. התייעצתי עם עוד רופא שטען שעדיף דווקא לעשות תיקון למרחק.בעין הראשונה ואחר כל לתקן בעין השניה..חשוב לי לא לאבד ראיה תלת מימדית, כך שאולי ארצה בשתי העיניים אותו מיקוד. אני מבקשת שתעדור לי ותסביר לי את ההשלכות בבחירת מיקוד העדשה. תודה רבה.
כל בחירה שתבחרי היא בחירה טובה ונכונה. את רגילה לקרוא ללא משקפיים אז בהחלט יתכן שתעדיפי להרכיב לרחוק משקפיים ולהסירה על מנת לקרוא. אפשר להוריד את המספר בעין אחת כך שהיא תראה דיי טוב לרחוק ובעין השניה להשאיר מספר מינוס כך שתוכלי להסתדר לקרוב. זה לא יפגע בראיה תלת מימדית. כל צרוף משקפיים שתבחרי יהיה טוב ובכל מקרה ניתן גם להתאים משקפיים מולטיפוקל.
לדעתי עדיף עין אחת לקרוב ועין אחת לרחוק. אך זו העדפה אישית שלי.
בהצלחה
פרופ' דוד צדוק שלום, הרופא הציע לאמא שלי שני סוגי עדשות ישראלי ואמריקאי, ההפרש במחיר היה גדול האמריקאי יקר יותר, (היא איננה יודעת לומר אם ההבדל במחיר נובע מהיות הישראלי מונופוקל, והאמריקאי הוא מולטי) שאלתי היא, בהנחה ומדובר שתי עדשות מונופוקל, האם יש הבדל באיכותן?! והאם האמריקאי מומלץ יותר?!
תודה רבה!
אין הבדל משמעותי בין העדשות השונות. ההבדל העיקרי הוא בחומר ממנו עשויה העדשה: האמריקאי אקרילי הידרופובי, האירופאי אקרילי הידרופילי. לכל רופא יש את העדפה שלו והוא ישכנע אותך בצידקתו. הדבר החשוב באמת הוא להבין שהעדשה הזו לא באמת מולטי אלא ביפוקל, כלומר לרחוק ולקרוב. היא לא מכסה טוב את מרחקי הביניים. דבר נוסף , היא מורידה במעט את חדות הראיה המיטבית. כלומר, לעדשה יש מגבלות שעל המנותח להיות מודע להן טרם החלטתו
מה שם העדשה האיכותית ביותר לקרוב, או רחוק , מה עדיף יותר, אני קורא ומסתכל במחשב כ 4 שעות ביום , ו 4 שעות טלויזיה , אני בגיל 65 שמשחק 4 פעמיים טניס בשבוע
אין דבר כזה עדשה הכי איכותית. כל רופא ישכנע אותך שהוא משתיל את העדשה הכי איכותית. העדשות דומות מאוד באיכותן. סוג העדשה תלוי בצרכים שלך ובהבנתך את היתרונות והחסרונות של עדשות מולטיפוקליות )עדשה עם שני מרחקי מוקד) ועדשות מונופוקלית (עדשה עם מרחק מוקד אחד)
האים יש עדשות שאורך חייהן לאחר ההשתלה בניתוח הקטרקט כחמש שנים?
העכדשות עשויות מחומר פלסטי והן לא מתכלות או ניזוקות . הן ישרדו עד סוף ימיך
דר' צדוק ערב טוב ברצוני לישאול אדם שיש לו מחלת RP וגם ירוד ומעוניין לעבור ניתוח קטקרקט האם הוא יכול וביאזה עדשה כדאי לו ליבחור
תודה יאיר
חולה RP נוטים לפתח קטרקט בגיל צעיר יותר. הניתוח שיגרתי . כדאי להשתיל עדשה אקרילית הידרופובית (טכניס, IQ, אנויסטה, וכו') שהיא קשיחה יותר בהשוואה לעדשה הידרופילית ותחזיק טוב יותר את מעטפת העדשת הטיבעית
ד"ר צדוק שלום.
כמה זמן התאוששות-חזרה לשגרה, לעבודה לוקח אחריי טיפול בקרוסלינקינג.?
3 ימים ראשונים כאב ואי נוחות . לפחות חודש עש לחזרת חדות ראיה לרמה שהייתה טרם הטיפול. חזרה לשיגרה לאחר 3 ימים תוך הבנה שחדות הראיה בעין המטופלת עדיין לא טובה, וכן כדאי להמנע מעדשת מגע בעין המטופלת משך כשבוע עד להחלמה טובה של האפיתל
[…] עומדים לעבור ניתוח, או בודקים את השטח? כדאי שתדעו עוד. קראו את הפוסט המלא באתר של ד"ר צדוק, ובואו להתייעץ איתו אישית בעמוד המומחים […]