טיפולים תרופתיים לעין יבשה
על פי תוצאות מחקרים שונים מניחים שיותר מארבעה מליון אנשים בארה"ב סובלים מיובש בעיניים. חקר סינדרום העין היבש (keratoconjunctivitis sicca) התקדם מאוד בשנים האחרונות ומאפשר הבנה טובה יותר של הפתופיזיולוגיה, המנגנון והתקדמות המחלה. התקדמות זו בידע לוותה בטיפול ממוקד יותר, וטיפולים חדשים המכוונים לפתופיזיולגיה שבבסיס המחלה. בעוד שבעבר הטיפולים בעין יבשה נועדו להחליף את הנוזלים שאבדו בדמעות , הרי כיום יש טיפול המכוון לתהליך הדלקתי שזוהה כחלק מתסמונת העין היבשה.
באופן מסורתי הטיפול בעין יבשה הינו טיפול להקלה והרגעה ומתבסס בעיקרו על תחליפי דמעות ללא טיפול בגורמי המחלה. במשך השנים שופר הרכב תחליפי הדמעות עם שיפור הצמיגות וחומר הסיכה, ופיתוח תמיסות ללא חומר משמר על מנת למנוע פגיעה בקרנית. עם זאת, למרות השימוש הנפוץ בהם והשיפור בתחושת היובש וחדות הראיה חומרים אלה לא מייצרים דמעות טבעיות, לא מהווים תחליף לזרימה קבועה של דמעות ,לא מטפלים בבעיה הבסיסית ולא מטפלים בנזק שעלול להיגרם לאורך זמן מהיובש. כיום ידוע שתסמונת העין היבשה מקורה מציטוקינים ורצפטורים המשתתפים בתהליכם דלקתיים ומשפיעים על בלוטת הדמעות. התהליך הדלקתי עלול להפחית את יצור הדמעות או להשפיע על תכולת הדמעות ובכך לפגוע בשיווי המשקל של פני העין ובכך לגרום ליובש. הידע הזה הוביל לטיפולים המכוונים לדיכוי התהליכים הדלקתיים האלה.
תחליפי דמעות:
הטיפול הנפוץ ביותר ליובש הוא הזלפה מקומית של תחליפי דמעות. למרות שטיפול זה הוא רק טיפול מרגיע, השימוש בדמעות מלכותיות לעיניים יבשות הוא יעיל במקרים של יובש קל להקלת תחושת היובש והגרגירים. בתכשירים אלה נעשה שימוש בפולימרים המחקים את הגליקופרוטאינים על פני התא השומרים על הלחות. תחליפי הדמעות מופעים בצורת נוזל, ג'ל או משחה. ההבדל העיקרי בין התכשירים השונים הוא בצמיגות, ההרכב וחומר השימור. הצמיגות מאפיינת את הצפיפות היחסית של התכשיר המשקפת את משך הזמן שהחומר נמצא על פני שטח העין. חומרים המוספים לתחליפי הדמעות על מנת לעלות את צמיגותם כוללים:
carboxymethylcellulose (Refresh, Thera Tears), hydroxymethylcellulose (Tears Naturale, GenTeal) , polyvinyl alcohol (Hypotears), carbomer (Refresh Endura), dextran, gelatin, glycerin, hydroxypropyl methylcellulose, methylcellulose, poloxamer, polysorbate, propylene glycol, and polyvinylpyrrolidone
התכשירים עם הצמיגות הנמוכה משמשים בדרך כלל במקרים קלים של יובש מאחר והם מטשטשים פחות את הראיה. ככל שהיובש מחריף יש צורך בתכשיר צמיג יותר על מנת להקל על התסמינים אך אלה מטשטשים את הראיה.
למרות החשיבות הרבה של פגיעה בשכבת הריר (mucus) בעיניים יבשות, יש מעט מאוד תכשירים המטפלים בשכבה זו של הדמעות. בחלק מהחולים עם עיניים יבשות הריר צמיג מאוד ויוצר מעין חוטים על פני העין דבר המכאיב מאוד. במצבים אלה ניתן להשתמש בתכשירי מוקומיסט 10% שלהם אורך חיים קצר (60 יום) ויש לשמרם בקירור.
החלב (Lipids) מופעים בעיקר כמשחות. המשחות האלה נועדו להקל על החולים במשך הלילה ובבוקר עם פקיחת העיניים. חלב בטיפות עיניים נמצא בתכשיר ה- Refresh Endura . תרחיף זה מכיל
Castor oil שהינו שמן המופק מזרעי הצמח הטרופי Castor oil ובשמו הבוטני Ricinus Communis.
אחד החסרונות הבולטים של תכשירי הדמעות המלכותיות הוא השימוש בחומר משמר וחומרים מייצבים. חומרים אלה מייצבים את התמיסה, מונעים זיהום וצמיחת חיידקים ובכך מאריכים את חיי המדף של התכשירים. חומרי השימור הנפוצים הם תרכובות אמוניה (benzalkonium chloride, benzododecinium bromide, cetrimide, polyquad) אלכוהול (chlorobutanol) וחומרים אחרים (chlorhexidine, sorbic acid, potassium sorbate, boric acid, biguanides). החומר thimerosal שהיה נפוץ בעבר אינו בשימוש עקב רעילותו לרקמות והתגובה האלרגית שהוא מעורר.
למרות הריכוז הנמוך של חומרים משמרים אלה בדמעות המלכותיות, שימוש ממושך בהם, על משטח פני עין הפגוע ממילא עקב יובש, עלול להחמיר את מחלת פני שטח העין. הבנזקוליום כלוריד רעיל במיוחד לפני שטח העין עקב יכולתו להמיס את שומנים בדפנות התא. מצב זה חמור יותר בחסר דמעות מאחר ואין מה שידלל את החומר והוא נמצא זמן רב יותר במגע עם התאים. על כן, לחולים הנדרשים להזליף תחליפי דמעות מספר רב של פעמים במשך היום ממומלץ להשתמש בתחליפי דמעות ללא חומר שימור.
לפיתוח תמיסות ללא חומר שימור תרומה רבה בהרכב תחליפי הדמעות. יש שתי חסרונות לבקבוקונים החד פעמיים. האחד, הם יקרים יותר בהשוואה לבקבוקים עם חומר משמר. השני, הם עלולים לגרום להיענות נמוכה לטיפול מאחר והחולים נדרשים לשאת כמות גדולה של בקבוקונים. אחד הפתרונות האפשריים הוא בקבוק עם פיה חד כיוונית שתמנע את נדידת החיידקים לתוך הבקבוק (כדוגמת ה Hylocomod).
תוסף אחר בתכשירי דמעות מלכותיות הוא בופר (buffer) שתפקידו לשמור על חומציות הדמעות הטבעית (pH 7.4) עד כמה שניתן. זה חשוב מאחר וידוע שתאי האפיתל בשטח פני העין מתפקדים רק בטווח צר מאוד של חומציות. בעבר הודגם שהזלפת טיפות עיניים גורמת לעליית החומציות ואחר כך לירידת החומציות למצב בסיסי עד לאיזון לאחר כ 2 דקות. הבופר הטבעי בדמעות הוא הביקרבונט על כן הוא וחומרים אחרים (phosphates, acetates, citrates, borates, sodium hydroxide) מוספים לתחליפי הדמעות על מנת לעשותם מעט בסיסיים כך שיהיו נוחים יותר לעין בהשוואה לתמיסות החומציות או הנייטרליות.
פיתוח תמיסות היפוטוניות נבע מההבנה של חשיבות האוסמולריות והאלקטרוליטים בשמירת פני השטח. בעיניים יבשות אוסמולריות הדמעות עולה כמו גם ריכוז האלקטרוליטים
(sodium, potassium, calcium, magnesium, bicarbonate). תמיסות היפרטוניות פוגעות בתאים ע"י משיכת נוזלים מתוך התאים.
גירוי תרופתי ליצירת דמעות
תרופות מעודדות הפרשה כמו תרופות מוקוליטיות (Bromhexine, Ambroxol), תרופות כולינרגיות
(Pilocarpine)ו-Eledoisin משמשות לגירוי בלוטת הדמע לייצר דמעות. באופן כללי תרופות המעלות רמת cAMP, cGMP עשויות לעלות הפרשת דמעות.
Bromhexine ונגזרתו ambroxol גורמים להפרשת דמעות אך תופעות הלוואי כמו בחילות, הזעה ופריחה מגבילים את שימושם. Eledoisin המופק מבלוטות רוק תמנון ים התיכון נמצא בשימוש במספר מדינות באירופה אך יעילותו בטיפול בעין יבשה לא הוכח.
השימוש בפילוקרפין כטיפות עיניים לא משפר את הפרשת הדמעות לעומת זאת השימוש בכדורי פילוקרפין (5 מ"ג 4 פעמים ביום, Salagen) גורם להפרשת דמעות מוגברת ומשפר את הסימפטומים של יובש בעיניים ובפה בחולי סיוגרן (Sjogren's syndrome). תופעת הלוואי העיקרית היא הזעה רבה, הטלת שתן תכופה, שלשולים, וסומק. Salagen אסורה לחולים עם זווית צרה עקב הסיכון לברקית חדה סגורת זווית. יש להזהיר את המטופלים מפני טשטוש ראיה, עקב כיווץ האישון, בעיקר בתנאי תאורה חלשה. תרופה כולינרגית אחרת להגברת הפרשת דמעות היא ה (Evoxac) Cevimeline. לתרופה זו אופייניות גבוהה יותר לרצפטורים המוסקרינים בבלוטות הדמע בהשוואה לפילוקרפין ולכן יעילותה גבוהה יותר עם פחות תופעות לוואי (תרופה זו פותחה במכון הביולוגי בנס ציונה ולא ניתן לרוכשה בישראל).
הטיפול בתרופות המגרות ליצירת דמעות עשוי להיות בעייתי כאשר נגרם נזק לבלוטת הדמעות או לצינוריות המובילות את הדמעות מהבלוטה. יתכן גם וגירוי בלוטות דמע ולחמית מודלקות, כמו בחולים עם עין יבשה, יגרום לשחרור דמעות עם חומרים דלקתיים דבר שיחמיר את המחלה.
טיפולים נוגדי דלקת
ההכרה בחלקה של הדלקת כגורמת לעין יבשה עקב נזק לבלוטות הדמע וללחמית הביא למסקנה שיש צורך בטיפול נוגד דלקת במחלת העין היבשה. טיפול בסטרואידים ללא חומר משמר הינו טיפול יעיל להפחתת הדלקת ושיפור מצב שטח פני העין בחולים עם עין יבשה. לרוע המזל לטיפול מקומי ממושך בסטרואידים תופעות לוואי כירוד וברקית המונעים שימוש ממושך בתרופה זו. הסטרואידים יעילים מאוד כטיפול לזמן קצר בעת התלקחות הדלקת.
בשימוש ממושך יתכן וה- Cyclosporin A (צ"א) יהיה יעיל. הצ"א הינו חומר אימיונוסופרסיבי המשפיע על תאי T ומדכא פעילות דלקתית. במחקרים שונים הוכח שטיפול מקומי ב-
(cyclosporine A 0.05%, Allergan Pharmaceuticals) Restasis השפיע לטובה על התסמינים והסימנים בחולים עם עין יבשה. במחקרים אחרים הודגמה ירידה בתאי הדלקת ובסמנים דלקתיים ועליה במספר תאי הגביע . לא דווחו תופעות לוואי גופניות וכן לא ניתן לזהות את החומר בדם. לתרופה זו שתי בעיות עיקריות והן החומר בו מומס הצ"א (Refersh – Endura) יעיל כמעט באותה מידה כמו התרופה עצמה (ולכן לקח לחברה זמן רב מאוד לקבל אישור FDA), וכן התרופה משפיעה על תאי T להם מחצית חיים של 110 ימים לכן צפוי שהתרופה תשפיע רק לאחר כשלושה חודשים מנטילתה.
משחת פרוטופיק הינה תרופה נוספת עם מנגנון פעולה דומה לזה של הציקלוספורין ויעילה ממנה אך השימוש בה הינו שימוש חורג מההתוויה לה נרשמה התרופה לטיפול בדלקות עור.
לאנדרוגנים תפקיד חשוב במנגנון ייצור הדמעות וכנוגדי דלקת במשטח פני העין. במחקרים שונים הועלתה הסברה שחסר אנדרוגנים בנשים עם יובש בעיניים תורם להפרעה בתפקוד בלוטות ה meibomian, אי יציבות משטח הדמעות ואידוי מוגבר של הדמעות. שימוש בטסטוסטרון כטיפות עיניים נמצא בניסויים קליניים.
הרפואה האלטרנטיבית הציעה גישה נוספת להפחתת הדלקת הקשורה לעין יבשה. שתי חומצות השומן ההכרחיות החשובות ביותר הן אומגה 6 (linolenic acid) ואומגה 3 (gamma-linolenic acid). חומצת השומן אומגה 6 המצויה בחלב, גלידה, פיצה, בשר בקר וחמאה היא מעודדת דלקת. חומצת השומן אומגה 3 המצויה בזרעי פשתן ודגים היא אנטי דלקתית ומשפרת את הפרשות בלוטת ה meibomian. חומצת השומן אומגה 3 הופכת בגוף לחומר Ecosapentanoic acid. חומר זה משפיע במספר דרכים: המטבוליטים שלו הם חומרים נוגדי דלקת, מעקב ייצור חומצה ארכידונית, מעקב הפיכת חומצה ארכידונית לחומרים מעודדי דלקת, דוחף את מטבוליזם חומצות האומגה 6 לפרוסטגלדינים נוגדי דלקת. אין מחקרים מבוקרים המדגימים את יעילות הטיפול בחומצות שומן אומגה 3.
מאחר ואין תרופה נוגדת דלקת אחת יעילה בכל המקרים נראה שבעתיד הטיפול האנטי-דלקתי בעיניים יבשות עשוי לכלול שילוב של שימוש לזמן קצר בסטרואידים, שימוש לזמן ממושך בתרופות אימיונוסופרסיביות, טיפול הורמונלי ותוספי תזונה.
סרום אוטולוגי
הטיפול בסרום בעיניים יבשות עשוי לעזור כאשר טיפולים אחרים כשלו. המנגנון בו הסרום משפיע על העין לא ידוע, יתכן שהחלבונים, ויטמין A וגורמי הצמיחה מגינים ומרפאים את שטח פני העין. יש להיזהר מפני זיהום הסרום שאינו מכיל חומרי שימור. את הסרום ניתן להזליף ללא דילול או לדללו בתחליפי דמעות .
ויטמין A
ויטמין A נמצא בדמעות והוכח כחסר בעיניים יבשות. יעילות הטיפול המקומי בויטמין A עדיין לא הוכחה. חסר בדמעות של ויטמין זה גורם לקרטיניזציה והתרבות תאי האפיתל עם התמעטות תאי הגביע. הטיפול בויטמין A עשוי לטפל בתופעות אלה.
לסיכום, בעוד אנו ממתינים לטיפולים בגורמים העומדים בבסיס מחלת היובש בעיניים, הטיפול העיקרי העומד לרשותנו היום בחולים עם עין יבשה הוא עדיין הטיפול המרגיע והמקל המשתפר עם פיתוח תחליפי הדמעות החדשים. ההבנה שתהליכים דלקתיים עומדים בבסיס העין היבשה עקב נזק לבלוטות הדמע ולשטח פני העין מובילה לאסטרטגיה חדשה של אימיונומודולציה של המחלה ושמירה על איזון הורמונלי בסביבת בלוטות הדמע ושטח פני העין.
תגובות
שלום רב.בת 85 סובלת קלות מעינייים יבשות בשבוע האחרון היבש סובלת מאד משימוש במחשב, טלויזיה וקושי נוראי להיות בשמש.אי יכולת לנהוג.
השתמשתי בסיסטיין 6 פעמים ביום ללא השפעה כמעט.התחלתי היום בהילו גל. שמתי 2 פעמים ללא השפעה .כמה פעמים אפשר לשים והאם יש סיבה נוספת למצב
האיום הזה.תודה אורה אמיר
כדאי להיבדק על מנת לוודא שאין בעיה נוספת. אפשר לנסות טיפול בטיפות סטרואידים לתקופה קצרה בזמנים הקשים. ניתן לנסות טיפול הסרום, פקקים לדרכי דמעות.
אפשר להשתתף במחקר לטיפול בעזרת השריית שדה מגנטי.
שלום,
יש לי תור אליך בעוד שבועיים, אך אני בסטרס מהמצב…
לפני 11 שנה עברתי לייזר בשיטת prk עקב קרניות דקות.
המספר חזר ונאלצתי לשוב לעדשות, עברתי התאמה אצל אופטומטריסטית שנתנה לי עדשות יומיות עם קימור 9 נושמות,
כך ציינה. שנה וחצי הרכבתי אותן ללא בעיות.טעות שעשיתי הוא שימוש בסיסטיין אולטרא 7-8 פעמים ביום וזה עם חומר משמר ולא מומלץ לשימוש רב ככ, היום אני יודעת.
לפני חודש וחצי החל אודם בעיניים שלא עבר עם אנטיביוטיקה
חזרתי לרופא נתן לי fml וטיפות פטנול. לקחתי שבועיים את הטיפול.
העיניים הלבינו אבל לא לגמרי.
ניסיתי לחזור לעדשות…בום שוב פעם אדום )-: מה לא בסדר??
אני מתוסכלת מהמשקפיים מאוד ולא מבינה מה השתנה פתאום,
הכל היה בסדר לפני… עד שאגיע אליך… יש רעיון?
מציינת שעברתי להילוקומוד והילו ג׳ל ללא חומרים משמרים.
מאוחר מדי?
תודה מראש
יתכן ורגישות לחומר העדשות או לתמיסת הניקוי (במקרה ואלה עדשות רב פעמיות) בכל מקרה כדאי להזליף FML 3 פעמים ביום לשבועיים ובתקופה זו לא להרכיב עדשות ולאחר מכן לחזור לעדשות של חברה אחרת או להחליף לתמיסת ניקוי עדשות על בסיס מיי חמצן
עברתי שני ניתוחים בכל עין. ניתוח ראשון היה ויטרקטומי והניתוח השני היה קטרקט
מאז אני סובלת מאד מיובש בעיניים תחושה של חול בעיניים.
תחושה של כאב חד קבוע בעין.
ניסיתי משחות, ג'לים ללא הועיל.
מיואשת קמה עם כאב והולכת לישון עם כאב חד
דעתך בבקשה.
תודה
בהחלט יתכן שלאחר ניתוחי עיניים תחול החמרה ביובש שהיה קיים טרם הניתוח או שיתפתח יובש חדש. יש להזליף הרבה תחליפי דמעות ללא חומר משמר וכן ניתן לשלב טיפול בטיפות סטרדים במינון נמוך תוך ניטור הלחץ התוך עיני ומצב העדשה
שלום
אני הרכבתי במשך תקופה משקפיים שלא היו טובות לי הם גרמו לי לסחרחורות כמובן שהפסקתי איתם
אבל לצערי מאז אני סובלת מעין יבשה. במיוחד שאני עובדת במחשבים אז הדבר מציק יותר
רציתי לשאול אם יש סיכוי שהגורם לעין היבשה זה השימוש הרב במשקפים שגרמו לי לאמץ מאד את העין כי לא היו טובות לי?
וכן האם היובש אמור לחלוף??????.
תודה תמר
סביר להניח שהקשר ליובש בעיניים הוא מין נקבה, שימוש במחשב, גיל, תרופות מסויימות במקרה ואת מטופלת בתרופות ללחץ דם, מצב רוח, מחלות רקע כמו הפרעה בבלוטת התריס, מחלות אוטואימוניות ועוד
התחלתי להשתמש ברסטזיס אתמול,
בטעות שמתי בתוך העיינים ולא בחלק התחתון, האם נורא?
בנוסף – האם הטיפות גורמות לטשטוש ראייה לאורך כל
היום או רק לשעה – שעתיים ששמים אותן?
מתי מתחילים לחוש הקלה ביובש בדרך כלל?
האם יש אחוזי הצלחה גבוהים לשימוש בתרופה זו? תודה!
רסטזיז שמים בשק הלחמית כך שאין שום בעיה. אפשר להזליף יותר מפעמיים ביום. זה צורב כמה שניות
זו תקופה ארוכה שאני מרגישה יובש ואודם בעינים
נאמר לי שזה איפטל בקרנית
מה הבדיקות שעלי לעבור (טיפות מספיקות או טיפולים כירורגיםם )
על מנת לקבוע איזה בדיקות את צריכה קודם יש לבדוק את העיניים במנורת סדק, אנמנזה ואז להתקדם עם הבדיקה.
שלום רב ! אני שמי אוסנת ואני בת 54 סובלת מתיסמונת סיוגרן ומיובש קיצוני ניסתי הכל!!!!! וכיום מנסה עדשות סקלרליות מאוד קשה לי להרכיב אותן האמת שאמני בתקופת ניסיון איתן …. ולא מתרגלת יש טיפול בלייזר שנקרא ipl האם זה יעזור לי? האם כל הכדורים ששנמלצת בכתבה יכול משהו לעזור לי האם אתה יכול להמליץ לי משהו שישפר לי את איכות החיים שלי? אני ממש מיואשת ! האם אתה מקבל בבית החולים שערי צדק? אפשר לחזור אלי לנייד 0528580232 אשמח לתשובתך תודה מראש אוסנת
ה IPL לא אמור לעזור לסיוגרן
אם תרצי אצרף אותך לקבוצת מחקר לטיפול בגריה מגנטית . זה טיפול באמצעות מכשיר חדש של חברה ישראלית , עוזר מאוד בחלק מחולי סיוגרן , טיפול חד פעמי שגורם להפחתה בצורך להזליף תחליפי דמעות
ניתן לקבוע בדיקה בשערי צדק
הבן שלי סובל כבר הרבה שנים מעיניים יבשות… הוא היה גר בפנימיה ועכשיו בדיור מוגן. הוא לא עצמאי כל כך, גם יש אצלו ביות ניקיון עצמי… כמה שנים לא התעסקתי בבעיה שלו של עיניים, ואתמול הלכנו לרופא והוא אמר שעדיין יש אצלו עיניים יבשות וצריך לשים דמעות מלאכותיות…
וזה בעיה להתעסק עם עיניים שלו (לשים טיפות) בתנאי דיור מוגן (גם לבד הוא לא ישים טיפות)…
האם יש תרופות (כדורים) נגד יובש בעיניים?
פרופסור שלום רב,
כיום באיזה בית חולים מכינים סרום מדם המטופל?
ביח ברזילי
אני בת 63 מאובחנת בתסמונת סיוגרן. סובלת בעיקר מיובש בעיניים. מטפלת בטיפות ובפלגים. לאחרונה הציעו לי טיפול בתסמונת באמצעות סידרת דיקור סיני. האם לדעתך מנסיונך הטיפול בדיקור יכול לעזור.
אין נזק ה לנסות דיקור אולם בסיר להניח שזה לא יעזור
כדאי לנסות עדשת מגע סקלרלית או סרום
פרופסור שלום רב,
אישתי אחרי GVHD בעיניים.. לאחר המון ניסיונות של פקקים, הילו קומוד, ריסטטיז… הכי עזר לי סרום. בית חולים אסף הרופא הפסיק להכין סרום… איפה אפשר להכין? באיזה בית חולים? האם יש באופן פרטי? אנחנו מנסים ליצור קשר עם תל השומר אך לצערי הם לא מקבלים חולים חדשים.. הזוי? אבל מה עושים?
אני מאמין שתוך מספר שבועות אנו בשערי צדק נכין סרום מבנק הדם. זה לא סרום מדם המטופל עצמו.
אני חושב שטיפול ממש טוב ל GVHD הוא בעזרת עדשות מגע סקלרליות , כדאי לנסות
קשה לענות במדוייק ללא בדיקה. יש להשלים בדיקה לנסות לברר את סיבת ההפרעה בעין ועל סמך זה לטפל
אני מזמין אותך לבדיקה במרפאה בחולון או בבית חולים בשערי צדק
אני מחר מגיעה אלייך.
מקווה שהבדיקות יהיו סבילות בעין שלי
אם טיפות יובש עושות לי צריבה ודמעת, חוששת איך תוכל לשים לי טיפות הרחבת אישונים וכו':(
קשה לדעת מה המינון הנכון מאחר והרכב חומצות השומן בכל חברה וחברה הוא שונה
נכון. לכן ציינתי של אלטמן , שכמוסה מכילה 300 מ"ג אומגה 3.
ועוד 1000 השומן משהו של הדגים
אבל של האומגה 3 זה 300 מ"ג לכמוסה.
?
תודה מראש
שלום רב,
הבנתי שאומגה 3 משפר יובש בעיניים ובלפרטיס. שעד עכשיו לא משתפר עם דמעות מלאכותיות
1. השאלה שלי האם זה באמת עוזר לעיניים?
2. האם מותר לקחת אומגה 3 שאני נוטלת גם אספירין 75 ונורמיטין 50?
3. ושאלה אחרונה האם מותר להתחיל את זה גם אחרי וירוס אדנו בעין שהחמיר יובש. היובש היה קיים גם לפני.
תודה מראש
יש רק עבודה אחת טובה המדגימה יעילות הטיפול אך עבודה זו מומנה ע״י חברה המייצרת אומגה 3. תאורטית, אומגה3 אמורה לעזור ליובש מאחר וחומרים אלה הם נוגדי דלקת.
אומגה 3 הוא מדלל דם לכן יש להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי ה אספירין.
אין קשר לאדנו וירוס
תודה רבה.
אתייעץ לגבי השילוב של האומגה 3 ואספירין.
בכל מקרה על האומגה 3 של אלטמן רשום שכל כדור מכיל 300 מ"ג.
על פי ידיעתך, בשביל בלפרטיס ועין יבשה ..כמה כדורי אומגה 3 של אלטמן ביום כדי שיהיה אפקטיבי?
כדור 1 יעשה את העבודה?
או צריך בין 2 ל3?
בדרכ צריך 3 גרם ביום. אני לא יודע מה ההרכב של הכדורים של כל חברה וחברה
תודה.
אני בייאוש טוטלי.
איך יכול להיות שאני שמה הילו קומוד ובזמן שאני שמה מקבלת דמעת וצריבה?
כלומר, היובש שלי מתבטא בהתקפי דמעת וצריבה.לכן התחלתי טיפות.
ואתמול ששמתי את ההילו קומוד, איך ששמתי זה עשה לי התקף דמעת וצריבה.
ולפעמים ששמה אותו אותו הוא לא עושה התקפי דמעת וצריבה אבל גם לא עושה כלום.
וגם סוגים אחרים שניסיתי לא עזרו.
אבל הגיוני לשים הילו קומוד שאין לו תופעת לוואי והעין מגיבה כך?
בבקשה עזרה…
חליתי בBell's Palsy דבר שגורם ליובש בעיניים, בתקופת השנה שאני בד"כ סובלת גם מאלרגיה.
רופא המשפחה רשם לי Systane gel drops לעניים אבל זה צורב וגורם לטשטוש ראיה וכאב ראש לכחצי שעה ולכן הפסקתי (לכן התחלתי לשים רפרש בבקבוקים חד פעמיים בלבד שעוזר בדכ לחצי שעה כל פעם) ובנוסף ליבוסטין שאני בד"כ לוקחת לארלרגיה,
האם כדאי לי לגשת גם לרופא עיניים, או הטיפול סביר?
אם יש לך בעיה בסגירת העפעפיים כדאי לגשת לרופא עיניים על מנת לברר אפשרויות טיפול. לגבי האלרגיה כדאי לשקול טיפול קצר בטיפות סטרואידים ולתת תחליפי דמעות ללא חומר משמר שהם יותר סמיכים כמו הילוקומוד או ביפנטן. או סיסטיין
כמובן שניתן להתקדם באפשרויות הטיפוליות בהתאם לחומרת היובש בעיניים, חומרת ההפרעה של סגירת העפעפיים וחומרת האלרגיה
היי,
בן 31 סובל מיובש כבר 15 שנים.
עד לפני שנה הייתי משתמש אך ורק בRefresh בבקבוק עם חומרים משמרים.
כל פעם שהייתי מנסה טיפות אחרות, הם גרמו לי תחושת אי נוחות, אז נשארתי עם ריפרש.
לפני שנה מצב היובש הידרדר ושמתי פלאגים.
הפלאגים עזרו בצורה מועטה.
לפני חצי שנה דרדור דרסטי במצב, שגרם לי להפסיק את הריפרש ולנסות טיפות אחרות.
ניסיתי את כל הטיפות והג'לים אבל כלום לא נותן לי הקלה של יותר משתי דקות.
מטופל ברסטזיס כבר חודשיים, ששיפר לי את המצב, אבל עדיין תחושת צריבה ואי נוחות בעיניים כל היום.
האם אתה ממליץ להגיע אליך לבדיקה? או כדאי לתת לרסטזיס עוד חודש לפני זה, ולהגיע לשלושה חודשים?
כדאי לטפל לפחות 3 חודשים ברסטזיז טרם החלטה שלא עזר. את אותו בקבוקון של רסטזיז ניתן להזליף יותר מפעמיים ביום ללא כל חשש. אם נכנסה טיפה אחת אין טעם להזליף טיפה נוספת לאותה העין
יש להשלים בדיקת עיניים על מנת לברר סיבה ליובש בגיל צעיר. האם מחלת סיוגרן? האם הפרעה בבלוטות השומן לאורך העפעפיים ?
אם רסטזיז לא עזר ניתן לשקול סרום (טיפות עיניים שמכינים מסרום הדם שלך ) או עדשה סקלרלית
יובש יכול להיות עקב גיל , טיפולים למחלות שונות כמו יתר לחץ דם . ניתן לקרוא על טיפולים באתר שלי .
סובל מעיניים יבשות. עד היום השתמשתי בג'נטיל ולאחרונה הילו קומוד.
הבוקר אמר לי הרופא אליו הגעתי בעקבות דלקת מה שהתברר כהתחלת שעורה. הרופא אינו הרופא הקבוע והוא קבע שעלי להפסיק לחלוטין את הטיפות בהן אני משתמש מאחר ואינן מתאימות לי יותר.
הוא המליץ לעבור ל Systane Balance ארבע פעמים ביום בנוסף לטיפול בשעורה.
מאחר והמוצר הינו מתוצרת ארה"ב ביקשתי מאחי לבדוק עלויות. הוא חזר אלי עם תרופה בשם Systane Ultra.
רציתי לדעת מה ההבדל ביניהן והאם אפשר להשתמש ב Ultra במקום ב Balance?
תודה רבה
סיסטיין באלאנס מכיל שמן שאינו בנמצא בסיסטיין אולטרא. השמן נועד לעזור למטופלים הסובלים מהפרעה בלוטות החלב שבשולי העפעף. כאשר בלוטות אלה סתומות אז יש יובש. השאלה גדולה היא האם השמן שבטיפות הנ"ל עוזר. על מנת לברר זאת עליך לנסות אותן. אני ממש לא בטוח שיש הבדל בין כל סוגי הטיפות שבשוק. ככדאי לעבור בין הסוגים השונים ולבחור את זה שעוזר לך.
כדאי להבדק עי מומחה קרנית שיכוון אותך לטיפול יעיל יותר על סמך הממצאים בבדיקה
אחי סובל הרבה זמן מיובש בעיניים . הוא עבר לפני כן ניתוח לייזר בגלל סבל מתמשך בגוף שקשור לעיניים ולמשקפיים מילדות . נכון לעכשיו הוא מנסה כל מיני טיפולים ושיטות ותרופות כדי לטפל בזה ללא הצלחה . כרגע הוא מחפש טיפות עיניים טבעיות לטיפול ביובש ובעיניים . מה מומלץ ? . איזה עוד אפשרויות יש לו ? . תודה .
אפשר לנסות לסגור את דרכי הדמעות עם פקקים- זו פעולה פשוטה והפיכה .
ניתן לנסות טיפות עיניים המכינים מדם המטופל – זה סרום , נוזל שקוף-צהבהב שבחלק גדול מהמטופלים עוזר מאוד.
ניתן לנסות משחה פרוטופיק , זה שימוש חורג ואסור במשחת עור לטיפול בעיניים
ולבסוף ניתן לנסות עדשות סקלרליות. אלה עדשות גדולות המכילות נוזל ומקילות על יובש
שלום,
יש לי אלרגיה/בעיה בדמעות/דלקת בלחמית(הרופא כוך פעם אומר משהו אחר),הוא נתן לי 2 סוגי שונים של טיפות עיניים לשים במשך בערך חודש,עברו שבועיים וחצי ושמתי את הטיפות וזה לא העלים את הבעיה אבל אני מניחה שזה עוזר,הבעיה הגדולה היא שהיום שמתי בערב את הטיפות עיניים שאני תמיד שמה כול ערב,ולאחר ששמתי טיפה אחת בעין העין שלי מאוד שרפה וזה טיפות שאני כבר שמה במשך שבועיים וחצי והן אף פעם לא שרפו לי,כי בצהריים שמתי את הסוג השני של הטיפות וטיפה שרף לי,אבל מרוב ששרף לי מהטיפול ששמתי בערב הייתי צריכה לשטוף טת העין.
השאלה מה זה אומר והאם אלי לפנות לרופא ולבקש להחליף טיפות ?
תודה רבה
קשה לי לענות ללא בדיקה . אך אם הטיפות צורבות בוודאי שלא מומלץ להזליפן על העין וכדאי לגשת לבדיקת עיניים נוספת
תודה בהמשך לשאלתי..בדיקות דם תקינות ומה שהבנתי מהרופא אין בעיה של מפרקים..מה שכן מיופתיה ברקע האם יש קשר?? רופא עניים אחרי בדיקה מקיפה אמר שהכול בסדר חוץ מאלרגיה ויובש עונתי ממש אבוד עצות ואייננני יודע מה לעשות ואיזה בדיקות לבקש האם יכול להיות חסר בויטמין כלשהוא האם מגנזיום יכול לעזור??
תודה